Reguli importante pentru culesul ciupercilor

Reguli importante pentru culesul ciupercilor:  
  • Nu încercaţi niciodată ciuperci pe care nu le puteţi identifica, nici chiar dacă miros bine şi arată delicios. Aparenţele pot fi înşelătoare, iar aventura dvs. se poate încheia în mod nefericit.
  • Dacă doriţi să culegeţi ciuperci pe care nu le puteţi identifica, astfel încât să căutaţi informaţii despre ele pentru a afla dacă sunt comestibile, luaţi rădăcinile cu dvs. Altminteri, nu contează dacă smulgeţi ciupercile din pământ sau le tăiaţi tulpina.
  • Nu culegeţi niciodată ciuperci vechi sau foarte mici şi nici ciuperci ciugulite de animale sau smulse din pământ.
  • Cel mai bine este să mâncaţi ciupercile în ziua în care le culegeţi, întrucât se strică repede.
  • Nu mâncaţi niciodată ciuperci crude.
  • Dacă sunteţi începător în culesul ciupercilor, este recomandat să nu mergeţi singur la cules. 

    Printre ciupercile comestibile care se găsesc în România se numără hribii, hribii murgi şi bureţii-galbeni. Iată scurte descrieri ale acestor ciuperci.

Share - Distribuie acest articol pe Faceebook.

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

RECOMANDA GHIDUL TAU

Primeste nouati prin E-mail
 
Ghidul Tau - Sfaturi, Ideei, Trucuri. Go To Top