Reguli importante pentru culesul ciupercilor:
- Nu încercaţi niciodată ciuperci pe care nu le puteţi identifica, nici chiar dacă miros bine şi arată delicios. Aparenţele pot fi înşelătoare, iar aventura dvs. se poate încheia în mod nefericit.
- Dacă doriţi să culegeţi ciuperci pe care nu le puteţi identifica, astfel încât să căutaţi informaţii despre ele pentru a afla dacă sunt comestibile, luaţi rădăcinile cu dvs. Altminteri, nu contează dacă smulgeţi ciupercile din pământ sau le tăiaţi tulpina.
- Nu culegeţi niciodată ciuperci vechi sau foarte mici şi nici ciuperci ciugulite de animale sau smulse din pământ.
- Cel mai bine este să mâncaţi ciupercile în ziua în care le culegeţi, întrucât se strică repede.
- Nu mâncaţi niciodată ciuperci crude.
- Dacă sunteţi începător în culesul ciupercilor, este recomandat să nu mergeţi singur la cules.
Printre ciupercile comestibile care se găsesc în România se numără hribii, hribii murgi şi bureţii-galbeni. Iată scurte descrieri ale acestor ciuperci.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu