Desert simplu, fructat, cu origini, nume (compot înseamnă mixtură) şi tradiţie franceze, popular din Belgia până în Israel, compotul este un sirop dulce şi aromat cu unul sau mai multe fructe. Rețeta de compot de mere este cea mai simplă şi totodată rafinată, iar compotul de mere este numai bun să încălzească sau să răcorească ziua, deoarece se poate servi atât rece cât şi cald. Bucuraţi-vă de el vara şi iarna!
Ingrediente
- 6 mere tari, aromate
- 2 rulouri de scortisoara
- 1 lămăie
- 250 grame zahăr (mai degrabă după gust)
Preparare
- Curăţaţi partea galbenă a cojii de lămâie pentru a obţine fâşii de coajă.
- Extrageţi sucul din lămâie.
- Puneţi la fiert 5 căni de apă cu rulourile de scorţişoară şi coaja de lămâie.
- Adăugaţi zahăr şi zeamă de lămâie.
- Fierbeţi 10 minute.
- Curăţaţi merele de coajă şi îndepărtaţi-le cotorul.
- Tăiaţi merele în rondele sau cuburi.
- Adăugaţi fructele şi mai fierbeţi încă 5 minute (sau mai mult, în funcţie de cât de tari sunt fructele).
- Compotul de mere se consumă rece sau cald, simplu sau cu biscuiţi.
- Se poate păstra aproximativ 2 săptămâni în frigider sau se poate conserva asemeni gemurilor.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 6
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu